Nieuws‎ > ‎

De onderneming Compas

Geplaatst 19 mei 2011 05:46 door Henri Lambregt   [ 24 mei 2011 22:07 bijgewerkt ]
 
De onderneming Compas zal niet snel het noorden kwijt raken. Dit Oostends bedrijf is gespecialiseerd in het herstellen en afstellen van magnetische kompassen

 
Het herstellen gebeurt in het bedrijfsatelier in Oostende. Het afstellen gebeurt aan boord van de schepen, op zee of in de havens van Boulogne-sur-Mer, Calais, Dunkerque, Nieuwpoort, Oostende, Zeebrugge, Vlissingen, Terneuzen, Gent en Antwerpen. 

 
Daarnaast verkoopt de onderneming een breed spectrum van scheepsbenodigdheden voor de pleziervaart en voor de visserij. Van anker tot zeilnaald, van scheepsbellen tot patrijspoorten, Compas heeft alles voor de uitrusting van schepen. 

 
Het bedrijf maakt ook touwladders, gekeurde kettingen en staalkabels. In oorsprong was Compas een rederij. Schipper Henri Lambregt senior ruilde in 1963 het zilte nat voor de wal.

Vandaag runt zijn zoon Henri Lambregt en zijn dochter een in menig opzicht uniek bedrijf aan de Hendrik Baelskaai in Oostende. 

Henri Lambregt wil duidelijk een nieuwe koers varen. De tanende visserijsector is niet langer de werkverschaffer bij uitstek. Om deze reden spitst het familiebedrijf haar aktiviteiten meer en meer toe op de industrie. 

 
Compas levert het fijne werk in serie of op maat. Touwen en staalkabels tot 20 mm diameter, kettingen voor allerlei toepassingen en functies. Om haar aanbod in staalkabels nog meer te verruimen, investeerde de onderneming in een nieuwe persmachine. De nieuwe uitrusting moet Compas tot kampioen maken in persen van allerlei kabels in de kleinere diameters.
Comments